Att göra vin
Nyligen träffade jag några vänner och vi kom osäkt in på att diskutera gamla minne och främst anekdoter om fylla och tokigheter i samband med alkohol. Jag skulle kunna skriva många historier om fester, fylleberättelser osv, men har ransonerat den varan.
Dock för många år sedan så bodde jag i kollektiv. Och vi brukade festa på fredagar och lördagar.
Ofta hade vi mycket gäster på besök. Stående gäster, inbjudna gäster och spontanbesök.
Då och då så gjorde vi vin. På det där kemiska sättet genom att sätta en sats med jäst, socker och annat i en dimejang och så skulle det stå några veckor. En sats brukade ge ca 25 flaskor.
När man kommit ungefär halvvägs var det dags för ett "moment" , där vinet skulle "omtappas".
I detta moment började vinet ta form , men det var inte färdigt.
Emellertid hände det att vi inte kunde vänta längre utan vi tappade över vinet direkt i flaskor
och bjöd våra vänner på det. Och alla drack......
0 Kommentarer:
Skicka en kommentar
<< Home