Anekdoter

onsdag, juni 28, 2006

Ett hus fyllt av glädje

I Malmö finns ett hus som inrymmer minst 6 olika typer av restauranger och nöjen.
Huset upptar ett helt kvarter och har en och samma ägare sedan 60-talet. Hur är detta möjligt i dagens värld?
Jag talar om huset Malmborgen. Här finns nattklubben Privé, en exklusiv nattklubb och diskotek som roat generationer. Vidare fonduerestaurangen Elyssé, som nästan funnits sen fonduen kom till. Sen har vi Pickwick på hörnan, typisk brittisk eller
irländsk pub. Vidare lyxrestaurangen Sankt Marcus Vinkällare, som är en verkligt bra restaurang. Ovanpå ligger dansrestaurangen Stadt Hamburg, som numera bytt namn till Swing Inn (lite förvirrande eftersom Swing Inn tidigare var en del av det som nu är Privé). Stället benämns inbland som "Jurassic Park", syftande på att publiken är minst sagt medelålders... Och på sommarhalvåret fylls hela gården i detta jättekomplex av restaurang Gränden. En uterestaurang med grillrätter i ytterst mysig gårdsmiljö med lummiga träd.
Allt detta i samma hus/samma kvarter. Allt ägt och drivet av Dan Walterström, veteran
sedan 60-talet.
Det intressanta är att varje restaurang är sin egen. Har sitt eget koncept. För det är verkligen helt skilda verksamheten. Med olika målgrupper och publik.
Disco, nattklubb, pub, fonduerest, grill rest, lyxrestauran, sober dans rest för mogen ålder etc.
Och varje enhet går bra, är överfulla med folk.
Och sköts dessutom mycket bra.
Dessutom kom jag på att jag har varit på samtliga ställen. Både i förfluten och modern tid. Jag gick på Privé en period i början av 80-talet. Elyssé är värt ett besök ibland, liksom Pickwick och Sankt Marcus. Stadt Hamburg var ett mycket bra musikställe, rockklubb m m på 80-talet och lite in på 90-talet. Jag har även varit där i den nya skepnaden , fast mer som studiebesök.

Malmborgen - ett unikt lyckat koncept i att sprida glädje.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home